جذاب‌ترین ویژگی‌های‌ منسوخ شده در خودرو‌ها

طی سال‌های گذشته، ترکیب‌بندی کلی صنعت خودرو سازی شاهد تغییرات زیادی بوده که این تغییر جدای از طراحی و بخش فنی، در آپشن‌ها و ویژگی‌های بسیاری از این ماشین‌ها مشهود بوده است. البته واضح است که در این میان موارد بسیاری را پیدا می‌کنیم که به بهینه شدن عملکرد خودرو و یا بهتر شدن ایمنی آن کمک کرده باشند.

اما این را هم باید بپذیریم که با پیشرفت تکنولوژی و مهندسی، فرهنگ و مد هم دستخوش تغییرات خاص خود بوده‌اند که این موضوع را می‌توانید به راحتی در خودروسازی مشاهده کنید.

شاید خود شما شیفته هنر کلاسیک باشید. اگر هم اینگونه نباشد حتما ال به حال به افرادی برخورده‌اید که سبک و سیاق گذشته را به امروز ترجیح می‌دهند. آهنگ‌های قدیمی، فیلم‌های قدیمی و یا حتی ماشین‌های قدیمی!

مجموعه رنت ران با ارائه اطلاعات تخصصی در مورد اتومبیل‌های مدرن دنیا در کنار علاقه‌مندان ماشین ایستاده است. برای مشاهده خودروها و اجاره خودرو در تهران و دیگر شهرهای ایران می‌توانید از طریق شرکت اجاره خودرو رنت ران اقدام نمایید. به ادامه مطلب می‌پردازیم.

برای این افراد می‌تواند شرم آور باشد که چرا برخی از این ویژگی‌ها دیگر در خودرو‌ها حضور ندارند و به عبارتی منسوخ شده‌اند. خیلی از آن‌ها باعث می‌شنود تا خودرو شیک‌تر به نظر برسد و جدای از آن کارایی بهتری داشته باشد. به خصوص در زمینه کارایی، فکرش را بکنید که ترکیب توابع گذشته با تکنولوژی امروزی چه در‌هایی را که باز نمی‌کند! قطعا منظورمان از ویژگی و آپشن‌های کلاسیک آنتن تلسکوپی و یا ابر بی کیفیت صندلی پیکان نیست. اما در این بین در گذشته ترند‌هایی وجود داشته‌اند که دانستن و یا ارزیابی دوباره آن‌ها خالی از لطف نیست.

باله‌های عمودی

فقط کافیست به آن‌ها نگاه کنید. این باله‌های عمودی را می‌توانیم در بیشتر خودرو‌های رده یک دهه ۵۰ میلادی مشاهده کنیم که طراحی نمادین آن‌ها یکی از دلایل اصلی علاقه کلاسیک‌باز‌ها به خودرو‌های آن زمان محسوب می‌شود. این باله‌های دم مانند ثابت کردند که طراحان می‌دانند مردم به دنبال ماشین‌های خاص هستند و اینکه شکل ظاهری خودرو‌ها در فروش آن‌ها تاثیر باورنکردنی را در بر دارد.

اولین بار برای طراحی این باله‌ها از جت‌های جنگنده الهام گرفته شد. اما متاسفانه ترند این طراحی از مد افتاد و دیگر در خودرو‌های امروزی شاهد آن نیستیم.

کمربند ایمنی اتوماتیک

ایده هدف این حرکت بسیار هوشمندانه بود اما متاسفانه در مرحله اجرا به مشکل برمی‌خورد. مسئله ایمنی همچنان برای این کمربند‌ها حل نشده اما دارا بودن کمربندی که به صورت خودکار روی بدن سرنشینان قرار بگیرد کاملا منطقی است.

این ویژگی در نهایت به یک مشکل تبدیل شد. زیرا سیستم آن نمی‌توانست با انوع مختلف بدنه سازگار شود و از طرفی هم حسی که برای راننده ایجاد می‌شد یا خیلی سفت و یا خیلی شل بود. اما همچنان ایده این حرکت می‌تواند به عنوان تکنولوژی جدید بازیابی شود تا به این ترتیب ایمنی ماشین‌ها هم بالا برود.

پنجره مثلثی

شاید تا همین چند سال پیش می‌توانستیم مثالش را در خیابان‌های تهران در پیکان‌های قدیمی پیدا کنیم. قبل از اینکه کولر و یا سیستم تهویه مطبوع به یک ویژگی استاندارد غیر آپشنال تبدیل شود، شرکت‌های ماشین‌سازی هرکدام راه خود را برای خنک کردن درون خودرو ابداع می‌کردند. یکی از جالب‌ترین آن‌ها همین پنجره مثلثی جلوی ماشین بود که اجازه می‌داد با باز کردن آن و سرعت گرفتن به سمت جلو، هوا به داخل خودرو وارد شود و محیط را خنک کند.

بعلاوه باز بسته کردن آن به نسبت بالابر‌های چرخشی بسیار آسان‌تر بود و وجهه زیبایی به خودرو می‌داد. این ویژگی هم دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما شاید بتوان از آن به عنوان آپشنی خاص در برخی از خودرو‌ها برای برجسته‌‌تر کردن آن‌ها استفاده کرد.

صندلی نیمکتی

ردیف جلویی را تصور کنید که به جای راننده و شاگرد بتوانید ۳ و یا حتی ۴ نفر را در آن با فشار جای دهید. این مدل صندلی‌ها بیشتر از همه در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی مرسوم بوده است. به خصوص در ماشین‌های استیشن و تیپ‌های خانوادگی.

این ویژگی به علت نبود ایمنی کافی از میان رفت. به خصوص اینکه وجود افراد بیشتر، آن هم بدون جای کافی برای تعبیه کمربند ایمنی عاقلانه به نظر نمی‌رسید. اما حس راحتی و صمیمت این ویژگی را حتی از روی عکس هم نمی‌توان انکار کرد.

چراغ مخفی

این مورد آنقدر جذاب است که نمی‌توان گفت چرا از مد افتاده است. در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی داشتن خودرویی بدون چراغ جلو بسیار مدرن و آینده‌وار به نظر می‌رسید. سپس با یک دکمه چراغ‌ها به سمت بالای کاپوت می‌آمدند و صحنه جالبی را می‌ساختند. این ویژگی باعث می‌شد تا هر خودرویی به یک خودروی وحشی و قدرتمند شبیه باشد و حتی از نظر کارایی هم در شرایط زیادی به درد می‌خورد.

در پی سخت‌تر شدن قوانین ایمنی برای احتمال بالا نیامدن چراغ‌ها در مواقع اضطراری و همینطور کاهش ویژگی‌های ایرودینامیک خودرو باعث شد تا این چراغ‌ها از میان بروند. اما فکرش را که بکنید شاید با پیشرفتی که در تکنولوژی امروزی صورت گرفته، بتوان این ویژگی را برای برخی از ماشین‌های مدرن امروزی استفاده کرد.

نوشتن دیدگاه