همه چیز درباره‌ی رنو ZOE EV؛ هاچبک برقی و محبوب اروپا

همه چیز درباره‌ی رنو ZOE EV؛ هاچبک برقی و محبوب اروپا

امتیاز خودرو

  • 1 عملکرد فنی
    7
  • 2 راحتی در جاده
    10
  • 3 سیستم کامپیوتری
    8
  • 4 فضای حمل
    8
  • 5 طراحی داخلی
    8
  • 6 ویژگی‌های خاص
    7

رنو ZOE از سال ۲۰۰۹ وارد بازار شده است و با خصوصیات منحصربه‌فرد و چشمگیرش نظر دنیا را به سمت خود معطوف کرد. این خودروی تمام‌برقی اما قوی و قابل ‌اطمینان، خیلی زود در ردیف‌های اول جدول فروش خودروهای برقی اروپا قرار گرفت. این روزها خودروهای برقی و دوستدار محیط ‌زیست در اروپا و سایر نقاط جهان خیلی باب شده‌اند.

از طرفی اغلب شهرنشینان ترجیح می‌دهند که خودروی آن‌ها کمتر فضا اشغال کند تا در ترافیک‌های شهری یا برای پیداکردن جای پارک، عصای دستشان باشد و عامل دردسر نشود. این روزها عضوهای جدید خانواده‌ی ZOE با سایز مناسب و قیمت مقرون‌به‌صرفه و تغییرات خوبی که در آن‌ها اعمال شده، به شهرنشینان لبخند می‌زنند. در این بخش از مقالات رنت ران می‌خواهیم به بررسی رنو ZOE EV بپردازیم و منصفانه نقد کنیم. اگر علاقه‌مند به خودروهای این برند هستید، به اجاره رنو هم سری بزنید.

EV یعنی چه؟

EV مخفف کلمه‌ی انگلیسی Electric Vehicle و به معنای خودروی برقی، واژه‌ای‌ست که در سال‌های اخیر بیشتر به گوشمان رسیده است. بازار اروپا برای خودروسازان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با توجه ‌به اهمیت مسائل محیط زیستی و جلب‌شدن توجه مردم اروپا به کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، در سال‌های گذشته، کمپانی‌های خودروسازی در تولید و ارتقای EVها در حال رقابت هستند.

کمپانی رنو با افتخار به اصالت اروپایی خود، از این قاعده مستثنی نبوده و سرمایه‌ی قابل ‌توجهی برای رنو ZOE EV صرف کرده است. این حجم از سرمایه‌گذاری مشخص می‌کند که این کمپانی آینده‌ روشنی برای این مدل خودرو متصور است و به‌طور جدی قصد دارد تا آن را در صدر لیست انتخابی خریداران قرار دهد. 

مسیر رنو ZOE EV از گذشته تا امروز

رنو ZOE اولین‌بار در سال ۲۰۰۹ به نمایش گذاشته شد و سپس در اواخر سال ۲۰۱۲ وارد بازار فرانسه و در سال ۲۰۱۳ وارد بازار اروپا شد. این خودرو در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ افتخار پرفروش‌ترین خودروی اروپا را از آن خود کرد و باعث شد کمپانی رنو از سرمایه‌گذاری روی این کم‌مصرفِ کوچک خوشنود باشد. گفته شده که تا دسامبر سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸۵۰۰۰ دستگاه از این خودرو در جهان به فروش رسیده است.

مدل‌های رنو ZOE EV

مدل‌های رنو ZOE EV

انواع مدل‌های خودروی ZOE از سال ۲۰۱۲ تا کنون مسیر طولانی و پرفراز و نشیبی را طی کرده‌اند و با تغییراتی که در زمینه‌ باتری و میزان نگهداری شارژ در آن‌ها اعمال شده، پیشرفت جالبی داشته‌اند. در ادامه این تغییرات را بررسی خواهیم کرد.

رنو ZOE مدل ZE

مدل اولیه این خودرو توسط یک بسته باتری لیتیومی ۲۷۵ کیلوگرمی با انرژی ۲۲ کیلووات‌ساعت راهی بازار شد که شارژ باتری‌ها با تخمین کمپانی رنو، در هوای سرد ۱۰۰ کیلومتر و در هوای معتدل ۱۵۰ کیلومتر دوام دارد.

رنو ZOE مدل ZE40

در سال ۲۰۱۶ از ZE40 با باتری ۴۱ کیلووات‌ساعتی رونمایی شد. درحالی‌که وزن این بسته باتری ۳۰۰ کیلوگرم است، ابعاد آن بدون تغییر باقی ‌مانده است. قدرت بیشتر این باتری‌ها امکان شارژ سریع را برای این خودرو فراهم می‌کند. این ارتقا در باتری باعث شد که برد خودرو در شرایط رانندگی واقعی به ۳۰۰ کیلومتر برسد.

رنو ZOE مدل ZE50

ZE50 یک خودروی برقی جدید است که از سال ۲۰۱۹ به بازار آمده و با باتری ۵۲ کیلووات‌ساعتی، برد خود را تا ۳۹۰ کیلومتر افزایش داده است.

در این مدل از رنو ZOE EV قدرت موتور افزایش‌ یافته و فضای داخلی ماشین ارتقا پیدا کرده است. ظاهر ماشین در ZE50 شکل لوکس‌تر و به‌روزتری دارد. هرچند که از نظر تغییرات ظاهری، خودروی ZOE را به گوشی آیفون تشبیه می‌کنند؛ چراکه تغییرات ظاهری کوچکی در مدل‌های مختلف این خودرو دیده می‌شود و مدل جدید با نسخه‌ ابتدایی تفاوت فاحشی ندارد.

باتری رنو ZOE EV

با گذشت سالیان، مشخصات موتوری و عمر باتری خودرو، دستخوش تغییرات مطلوبی شده است. گفته شده که باتری ۵۲ کیلوواتی رنو زویی در حالت شارژ کامل بین ۳۸۲ تا ۳۹۴ کیلومتر دوام می‌آورد.

این ارقام حتی از دید خود کمپانی رنو، ارقام خوش‌بینانه‌ای محسوب می‌شوند ولی شما می‌توانید به‌خوبی برای ۳۵۰ کیلومتر روی این ماشین‌ حساب کنید. باتری خودروهای برقی غالباً بین ۵ تا ۸ سال ضمانت دارند؛ هرچند پیش‌بینی‌ها دوام باتری رنو زویی را بین ۱۰ تا ۲۰ سال برآورد می‌کنند.

مدت‌زمان لازم جهت شارژ خودرو

مدت‌زمان لازم جهت شارژ خودرو

برای شارژکردن باتری خودرو از حالت خالی تا شارژ کامل در ایستگاه‌های شارژ عمومی، حدود ۳ ساعت، در جایگاه شارژ خانگی حدود ۹ ساعت و ۳۰ دقیقه و از طریق سوکت‌های سه پین حدود ۳۰ ساعت زمان لازم است.

خوب است بدانید که یک شارژر DC ۵۰ کیلوواتی برای نسل جدید رنو ZOE EV در نظر گرفته شده که در کمتر از ۲ ساعت شارژ خودرو را کامل می‌کند و ۷۵۰ پوند قیمت دارد. این شارژر همراه با ماشین ارائه نمی‌شود و اگر مخاطب تمایل داشته باشد، باید جداگانه هزینه کند.

ممکن است برای تعدادی از مخاطبین جالب به نظر نرسد که برای تهیه‌کردن این شارژر به‌طور جداگانه هزینه‌ای بپردازند؛ اما کمپانی رنو معتقد است که معمولاً ۸۰ درصد شارژ ماشین از طریق جایگاه‌های عمومی و خانگی تهیه می‌شود و نیاز جدی برای داشتن این شارژر وجود ندارد. به‌هرحال وجود این نوع شارژرها و ارائه‌ آن‌ها به مخاطب، خودروهای رنو زویی را برای گذراندن یک تعطیلات دلچسب خارج شهری مناسب می‌کند.

بررسی سرعت در خودروی رنو ZOE EV 

صفر تا صد مدل‌های اولیه‌ خودروی رنو ZOE حدود ۱۴ ثانیه بوده که در مدل‌های جدید به حدود ۹ ثانیه رسیده است. در مقوله‌ سرعت، خارج از شهر سرعت خودرو بیشتر است؛ اما زویی این نقطه‌ضعف را دارد که با افزایش سرعت، برد آن کاهش می‌یابد و زودتر شارژ تمام می‌کند. 

 وضعیت ترمز رنو ZOE EV

ترمز خودرو قوی و حساس است و در مواقع لازم به‌سرعت ترمز می‌گیرد؛ اما به‌خاطر بسپارید که توقع نداشته باشید ترمز ماشین در حد Nissan Leaf، پرقدرت عمل کند.

کیفیت رانندگی با رنو ZOE

رانندگی با ZOE کمی خشن به نظر می‌رسد؛ چراکه در پیچ‌وخم‌ها یا بالا و پایین‌های جاده، ضربه‌هایی حس می‌شود و سرنشین کمی احساس ناراحتی می‌کند. از طرف دیگر با وجود نرم‌بودن فرمان ماشین، از نظر منتقدین، فرمانِ حساس و دقیقی محسوب نمی‌شود. نکته‌ دیگر این‌که موتور رنو زویی نسبت به موتورهای بنزینی و دیزلی ساکت‌تر است؛ اما همچنان صدای باد و لاستیک‌ها را می‌شنوید.

البته در تمام بررسی‌ها باید در نظر بگیرید که این تحلیل در مورد یک خودروی برقی و شهری‌ست که مناسب سفرهای درون‌شهری و گاهی سفرهای طولانی‌تر ساخته شده و شاید در مقایسه با خودروهای جاده‌ای در خیلی از زمینه‌ها از کیفیت کمتری بهره‌مند باشد. 

فضای داخلی خودروی رنو ZOE

فضای داخلی خودروی رنو ZOE

به‌طورکلی فضای داخلی خودرو قابل ‌قبول است و پنجره‌های بزرگ، دید قابل‌ توجهی به سرنشینان می‌دهند؛ اما کیفیت صندلی‌ها آن‌چنان خوب نیست. داشبورد رنو ZOE EV بسیار کوچک است و حتی ظرفیت نگهداری از یک کیف پول را هم ندارد و این برای یک خودروی شهری، نقص محسوب می‌شود.

باتری‌های زویی زیر صندلی‌ها قرار دارند و به همین دلیل صندلی‌ها در ارتفاع بلندتری نسبت به کف ماشین قرار گرفته‌اند. همین موضوع موجب می‌شود که افراد بلندقد در این خودرو احساس راحتی نکنند؛ چرا که سر آن‌ها با سقف ماشین برخورد خواهد کرد یا نزدیک به سقف قرار خواهد گرفت.

از طرف دیگر، بلندبودن ارتفاع صندلی‌های جلو، دید افرادی را که در صندلی عقب نشسته‌اند محدود می‌کند. این نکته، جامعه‌ آماری افراد خواهان این مدل از رنو را می‌تواند محدود کند. اگرچه خودروی زویی هاچبک است؛ اما صندوق عقب ۳۳۸ لیتری آن بسیار جادارتر از خودروهای هاچبک برندهای دیگر است و این مزیت بزرگی برای خودروی زویی محسوب می‌شود.

 فضای عقب خودروی رنو ZOE

کیفیت مواد به‌کاررفته در فضای داخلی رنو ZOE

از دیگر مزایای این خودرو این است که بخشی از مواد تشکیل‌دهنده‌ لوازم جانبی رنو ZOE EV از مواد بازیافتی ساخته شده است. در کابین این خودرو حدود ۲۲ کیلوگرم پلیمر بازیافتی به‌کار رفته است. این یکی از نقاط مثبت این خودرو محسوب می‌شود و آن را بیش‌ از پیش به یک خودروی دوستدار محیط ‌زیست تبدیل می‌کند.

قیمت رنو ZOE EV

قیمت رنو زویی از حدود ۲۰۰۰۰ پوند آغاز می‌شود و تا حدود ۳۰۰۰۰ پوند برای مدل‌های جدیدتر به فروش می‌رسد. این قیمت برای یک خودروی برقی و شهری، مناسب و مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود.

سایر هزینه‌ها

در نظر داشته باشید که شارژ ماهانه‌ باتری‌ها هم به هزینه‌ خودرو اضافه می‌شود. البته گفته شده که در مدل‌های جدید، این هزینه محاسبه نخواهد شد. همان‌طور که قبلا گفته شد، باتری DC بهایی جداگانه و معادل ۷۵۰ پوند دارد و برای افرادی که سفرهای طولانی‌تری در پیش دارند، هزینه‌ این باتری هم اضافه خواهد شد.

هزینه‌ شارژ کامل این خودرو از جایگاه‌های خانگی حدود ۷ پوند محاسبه شده که ۲۰ پوند کمتر از خودروهای بنزینی‌ست. این تفاوت هزینه باعث شده که صاحبان رنو  ZOE بر این باور باشند که «ارزشش را دارد»!

بررسی کلی در مورد رنو ZOE EV

بررسی کلی در مورد رنو ZOE EV

رنو ZOE خودرویی برقی و هاچبک است که با خصوصیات دوستدار محیط زیستی خود به یکی از ماشین‌های محبوب در اروپا و جهان تبدیل شده است. در رابطه ‌با باتری‌های این ماشین سؤالات فراوانی از جانب خریداران مطرح می‌شود.

گفته شده است که در مدل‌های جدید رنو ZOE EV شما می‌توانید ظرف ۸ الی ۹ ساعت باتری‌های ماشین را کاملاً پر کنید. ضمن این‌که با ۳۰ دقیقه شارژکردن باتری‌ها در حالت شارژ سریع، خودرو به شما امکان طی مسافت ۱۴۰ کیلومتری را خواهد داد.

رنت ‌ران رنو ZOE EV را بادقت بررسی کرده و در غالب مقاله‌ فوق در اختیار شما عزیزان و همراهان قرار داده است. هم‌اکنون تحلیل این خودرو و بسیاری از خودروهای به‌روز دیگر در مجله‌ رنت ‌ران موجود و برای شما علاقه‌مندان در دسترس است.

با ما همراه باشید و اگر تمایل به خواندن تحلیل خودرویی خاص دارید، ما را مطلع کنید. ما در رنت ‌ران پاسخگوی سؤالات شما همراهان هستیم. همچنین برای اجاره‌ خودروهای لوکس و اقتصادی می‌توانید از خدمات ما در سایت رنت ‌ران استفاده کنید.

گالری تصاویر

ویژگی‌های خودرو

  • Renault Zoe EV
  • قیمت خودرو
    £21,620
  • مصرف سوخت
  • قدرت موتور
    Single e-motor, 134bhp, 181lb ft
  • جعبه دنده
    Single speed, front-wheel drive
  • تعداد سیلندر
  • تعداد صندلی
    4

دیدگاه ها

نوشتن دیدگاه