اثرات زیست محیطی خودروهای الکتریکی در مقابل خودروهای بنزینی

مقابل هم قرار دادن خودروهای الکتریکی و بنزنی درست مانند رودررویی اپل و اندروید است. وقتی زمان انتخاب می‌رسد، مهم‌ترین سوالی که ذهن را درگیر می‌کند این است: کدام‌یک بهترین انتخاب است؟ خودروهای برقی در حال حاضر رکورددار میزان فروش هستند. احتمالا دلیل چنین رکوردزنی، اثرات زیست‌محیطی کم این ماشین‌ها در مقابل خودروهای بنزینی‌ست.

مهم‌ترین رکنی که استفاده از خودروهای الکتریکی به همراه دارد، عدم انتظار در صف طولانی بنزین و گاز است. احتمال دارد اثر زیست‌محیطی خودروهای الکتریکی بیشتر از ماشین‌های بنزینی باشد؛ می‌پرسید چگونه؟ با این مقاله از مجله خودرو رنت ران همراه باشید تا متوجه شوید.

آیا خودروهای برقی برای محیط زیست بهتر هستند؟

زمانی‌که صحبت از خودروهای برقی می‌شود، همه بدون فکر می‌گویند این ماشین‌ها برای کاهش آلودگی‌ها بسیار مناسب‌اند. با این‌که این خودروها در بسیاری از مواقع منجر به کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست می‌شوند؛ اما مانند بسیاری از سوالات زیست‌محیطی دیگر می‌تواند به شرایط مختلف بستگی داشته باشد.

برای این‌که ماشین‌های برقی بتوانند بهترین گزینه برای حفظ محیط زیست باشند، نیاز است از انرژی‌های پاک برای تامین انرژی‌شان استفاده کنند. استفاده از انرژی‌های پاک علاوه‌بر صرفه‌جویی در هزینه‌های برق، انتشار کربن زیاد را هنگام تولید کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد 95 درصد مواقع تاثیر زیست‌محیطی یک خودروی برقی کم‌تر از خودروهای بنزینی و گازسوز است.

تفاوت خودروهای برقی و خودروهای بنزینی

بارزترین تفاوت بین ماشین‌های احتراق داخلی با خودروهای برقی، منبع انرژی‌شان است. در مقایسه با خودروهای بنزینی، هزینه تامین انرژی و سوخت خودروهای الکتریکی بسیار کم‌تر است. علاوه‌بر آن، فناوری‌های جدیدی که در سال‌های اخیر برای ارتقاء این خودروها ابداع شده‌اند، شگفت‌انگیزند. تمام خودروسازان در این چند سال، بیشتر از گذشته روی ارتقاء و ساخت خودروهای الکتریکی تمرکز کرده‌اند.

تفاوت خودروهای برقی و خودروهای بنزینی

در نمایشگاه CES لاس‌وگاس امسال هم بسیاری از برندها از کانسپت‌های جدید و بی‌نظیر خود رونمایی کرده‌اند. اگر دوست دارید با خودروهای الکتریکی جدید برندهای بزرگ خودروسازی آشنا شوید، بهتر است سری به مجله خودرو رنت ران بزنید. فناوری‌های جدید خودروهای برقی آن‌ها را منحصربه‌فرد می‌کند؛ اما ممکن است برای سفرهای جاده‌ای مناسب نباشند.

سفرهای جاده‌ای با خودروهای بنزینی راحت‌تر از ماشین‌های الکتریکی‌ست؛ چراکه پمپ‌بنزین‌ها به‌صورت گسترده در سطح شهر مستقر شده‌اند؛ اما مراکز شارژ خودروهای الکتریکی در حال حاضر به تعداد اندکی محدود می‌شوند. در این میان، تاثیر زیست‌محیطی ساخت بدنه و اجزای ماشین‌های الکتریکی و بنزینی تقریبا یکسان است.

در یک خودروی الکتریکی، پیشرانه از قطعات کم‌تری استفاده می‌کند؛ اما برای تولید این قطعات انرژی زیادی نیاز است. به‌عنوان مثال، یک ماشین بنزینی دارای موتور، گیربکس، محورها، اگزوز، سیستم خنک‌کننده موتور و دیفرانسیل است. در مقابل، یک خودروی الکتریکی تقریبا 60درصد قطعات کم‌تری دارد.

کاهش قطعات خودروهای EV هزینه تعمیر و نگهداری را هم کم‌تر کرده است. موتور الکتریکی، باتری، سیستم مدیریت باتری و شارژر آن‌برد، قسمت‌های تشکیل‌دهنده یک ماشین الکتریکی هستند. با این حال، باتری این خودروها بزرگ‌تر از باتری ماشین‌های بنزینی و گازسوز است. تولید یک باتری برای ماشین‌های الکتریکی به صرف انرژی بیشتری هم نیاز دارد.

بنابراین، برای محاسبه اثرات زیست‌محیطی باتری این خودروها باید به اندازه و محل تولید آن نگاه کرد. در واقع می‌توان گفت محل ساخت باتری، بزرگ‌ترین عامل در تعیین تاثیرات زیست‌محیطی خودروهای الکتریکی‌ست. دلیل چنین نظریه‌ای، استفاده کشورهای مختلف از منابع مختلف انرژی برای تولید برق است.

کارخانه‌های تولیدی در هر کشور از سطوح مختلف انرژی استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال، شبکه برق ایالات متحده آمریکا بیشتر با انرژی‌های تجدیدپذیر و گاز طبیعی کار می‌کند؛ در حالی‌که در چین بیشتر از زغال سنگ استفاده می‌شود. با چنین تفاوتی می‌توان نتیجه گرفت، تاثیر زیست‌محیطی تولید باتری خودروهای الکتریکی در ایالات متحده 2 تا 3 برابر کم‌تر از چین است.

میزان آلایندگی

خودروهای برقی هنگام رانندگی هیچ آلاینده‌ای تولید نمی‌کنند. به‌همین دلیل، تاثیر زیست‌محیطی این خودروها نسبت به سایر ماشین‌ها کم‌تر است. البته، این تفاوت هنوز هم به محل زندگی و رانندگی وابسته است. اگر منبع تامین‌کننده شارژ خودروی الکتریکی انرژی‌های تجدیدپذیر نظیر نور خورشید باشد، میزان تاثیر زیست‌محیطی آن بسیار کم‌تر خواهد بود.

میزان آلایندگی

دلیل این امر هم در روش تولید برق مورد نیاز این خودروهاست. همان‌طور که اشاره شد، در برخی کشورها برای تامین برق از انرژی‌های تجدیدناپذیر استفاده می‌شود. استفاده از چنین انرژی‌هایی تاثیرات زیست محیطی خودروهای الکتریکی را نسبت به مدل‌های بنزینی افزایش می‌دهد.

خودروهای بنزینی هرچند از تکنولوژی‌هایی برای کاهش آلایندگی‌ها استفاده می‌کنند؛ اما هنوز هم تاثیرشان بر محیط زیست دیده می‌شود. تاثیر زیست‌محیطی این خودروها را می‌توان با تعیین مصرف سوخت ماشین محاسبه کرد.

براساس گزارش EPA، مصرف یک گالن بنزین در این ماشین‌ها چیزی حدود 8887 گرم گاز کربن دی‌اکسید تولید می‌کند. راندمان سوخت هر وسیله نقلیه بنزینی و گازسوز بر حسب مایل بر گالن (mpg) اندازه‌گیری می‌شود.

با محاسبه هر میزان مصرف سوخت سالانه توسط این خودروها، میانگین راندمان سوخت در سال 2021 برابر با 25.4 mpg بوده است؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت کل گاز کربن دی‌اکسید منتشرشده توسط این ماشین‌ها تقریبا 350 گرم در هر مایل است. البته، این میزان با توجه به وسیله نقلیه و شیوه رانندگی متفاوت است.

با در نظر گرفتن این داده‌ها، می‌توان به این نتیجه رسید که تاثیر زیست‌محیطی خودروهای بنزینی به‌مراتب خیلی بیشتر از خودروهای الکتریکی‌ست. در حال حاضر بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیا، بیشتر تمرکزشان روی طراحی و تولید خودروهای الکتریکی و لوکس، با کم‌ترین تاثیرگذاری زیست‌محیطی ا‌ست؛ خودروهای لوکسی که از دور نمی‌توان تشخیص داد بنزینی‌ست یا برقی.

صحبت از خودروهای لوکس به میان آمد. حیف است در این دنیا که با انواع ماشین‌های لوکس و زیبا تزئین شده است، فقط تماشاگر باشید. تماشاگربودن فقط تا مدت‌زمان کوتاهی جالب است. از یک زمان به بعد دیگر نه هیجانی دارد و نه حوصله چنین کاری در شما خواهد بود.

وقت آن است دیگر تماشاگر نباشید و با اجاره خودرو لوکس وسط هیجان گام بگذارید. تنها با یک‌بار امتحان خواهید دید چه لذتی را از دست داده و فقط از دور نظاره‌گر بودید. نظاره‌گربودن تنها برخی اوقات مفید است؛ وگرنه بیشتر اوقات جز اتلاف وقت، دستاورد دیگری ندارد.

مزایای خودروهای برقی

ماشین‌های الکتریکی، فناوری تولید متفاوتی دارند که آن‌ها را خاص‌تر هم کرده است. اصلی‌ترین مزیتی که بسیاری از افراد را به استفاده از این خودروها ترغیب کرده است، کاهش ردپای کربن با میزان آلایندگی صفر است. با این حال، مزایای بی‌شمار دیگری هم وجود دارد که این خودروها را از وسایل نقلیه بنزینی متمایز می‌کند.

  • رانندگی راحت، بدون تعویض دنده؛
  • صدای کم به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی پرسروصدا؛
  • دسترسی به گشتاور بالا و شتاب سریع در همان ابتدای رانندگی؛
  • تعمیر و نگهداری کم‌هزینه به همراه هزینه جاری کم؛
  • امکان شارژ خودرو در منزل به کمک شارژر خانگی مخصوص؛
  • تاثیر زیست‌محیطی کم‌تر نسبت به خودروهای بنزینی.

معایب خودروهای الکتریکی

همان‌طور که انسان‌ها کامل نیستند، نباید از وسایل نقلیه الکتریکی هم انتظار کامل و بی‌عیب‌بودن را داشت.

  • برد خودروهای الکتریکی نسبت به خودروهای بنزینی کم است.
  • فقدان ایستگاه‌های شارژ عمومی گسترده، سفرهای جاده‌ای با این خودروها را نامناسب می‌کند.
  • نصب شارژر خانگی هزینه اضافی‌ست.
  • در صورت خرابی باتری ممکن است متحمل هزینه بیشتری شوید.
  • مدت‌زمان تجدید قوای خودروهای الکتریکی نسبت به ماشین‌های بنزینی زیاد است.
  • عمر موتورهای وسایل نقلیه الکتریکی نسبت به خودروهای بنزینی کم‌تر است.

خودروی الکتریکی یا بنزینی؟ بالاخره کدام؟

خودروی الکتریکی یا بنزینی؟ بالاخره کدام؟

همان‌طور که گفتیم، ماشین‌های برقی از مزیت‌های بسیاری برخوردارند. اصلی‌ترین مزیت این خودروها که دلیل اصلی گسترش تولید و استفاده از این خودروهاست، کاهش رد پای کربن است. نبود آلایندگی در خودروهای الکتریکی، آن‌ها را به یک انتخاب خوب برای حفاظت از محیط زیست تبدیل کرده است.

در مقابل، تنوع مدل و آپشن‌های خودروهای بنزینی هم نقطه قوتی‌ست که بسیاری را به انتخاب و خرید آن‌ها ترغیب می‌کند. هرچه باشد از زمانی که ماشین‌ها خلق شده‌اند تاکنون، با خودروهای بنزینی راحت‌تر و صمیمی‌تر از ماشین‌های الکتریکی هستیم.

اگر شما هم صمیمیت خاصی با ماشین‌های بنزینی دارید، لذت هیجان رانندگی را با صدای خشن موتور خودروهای بنزینی وارد رگ‌هایتان کنید. توصیه ما دسترسی به خودروهای مختلف با کرایه ماشین از شرکت اجاره خودرو رنت ران است. می‌توانید با اجاره خودرو لوکس از رنت ران، به رویدادهای مهم خود برسید.

می‌توان انواع طرح و نقش لباس‌ها را تهیه کرد و در کمد داشت؛ اما ماشین چیزی نیست که بتوان به‌سادگی چنین کاری را با آن کرد. اگر تنوع‌طلب هستید، حتما نظری به اجاره خودرو بیندازید. راهی نیست که نتوان رفت و برگشت؛ خودتان را به دست هیجان بسپارید.

اگر علاقه‌مند به دنیای خودروها هستید حتما با مجله تخصصی خودرو رنت ران همراه باشید.

نوشتن دیدگاه