معرفی 7 نفر از طراحان خودروساز موفق ایرانی در دنیا

اگر در هر حوزه‌ای در جهان جستجو کنید، امکان ندارد چند ایرانی موفق در آن‌جا حضور نداشته باشد؛ از پزشکان ماهر گرفته تا برنامه‌نویسان مطرح؛ از کار در ادارات دولتی مهم تا فعالیت در شرکت‌های فعال در سیلیکون‌ولی. خودروسازی هم یکی از حوزه‌های مهمی است که ایرانی‌های موفقی در آن‌جا توانسته‌اند برای کشورمان افتخارآفرینی کنند. حال در ادامه چند تن از طراحان خودروساز ایرانی را به شما معرفی می‌کنیم.

کوروش منصوری طراح ایرانی خودرو 

کوروش منصوری صاحب شرکت تیونینگ خودروی منصوری است که توانست شرکت خود را در سال 1989 تأسیس کند. این خودروساز اهل چالوس را شاید بتوان یکی از معروف‌ترین طراحان خودروساز ایرانی نام برد. او طی 28 سال توانست که برند خود را به‌عنوان یکی از خوشنام‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت خودروسازی در جهان معرفی کند. او توانست به‌طور مستقل شروع به تولید تجهیزات سفارشی شرکت‌های تیونینگ خودرو کند.

شرکت خودروسازی منصوری رتبه یک تیونینگ و لوکس‌سازی خودرو را در جهان به نام خود ثبت کره است. این کارآفرین ایرانی یکی از حرفه‌ای‌ترین و بهترین تیونینگ‌کاران جهان محسوب می‌شود. شاید برایتان تعجب‌برانگیز باشد اگر بدانید که چه خودروهای معروفی توسط شرکت منصوری تیونینگ شده است؛ خودروهایی مانند آئودی، لامبورگینی، پورشه، رولز رویس، فراری و مرسدس‌بنز از جمله خودروهایی هستند که منصوری کار تیونینگ آن‌ها را انجام داده است.

فردیس رضوانی؛ طراح ایرانی خودرو

فردیس رضوانی در تهران به دنیا آمد و در سال 1362 به همراه خانواده‌اش برای همیشه به آمریکا مهاجرت کرد. پدر فردوس، خلبان هواپیمای جنگی بود و به همین خاطر از همان دوران کودکی شور و اشتیاق طراحی در او به وجود آمد. او در دوران جوانی به عرصه طراحی و ساخت خودرو وارد شد و توانست با شرکت‌های مشهوری مانند فراری و استون‌مارتین همکاری کند. از آخرین موفقیت‌های او می‌توان به فروش طرح خود به یک شرکت هلندی نام برد.

فردیس رضوانی به عنوان یکی از بهترین طراحان خودروساز ایرانی، همیشه رویای ساخت ماشین‌های عجیب‌وغریب را در سر داشت؛ از همین رو با تلاش‌های زیادش توانست در سال 2014 شرکت رضوانی را تأسیس کند. شرکت او در زمینه تولید خودروهای گران‌قیمت و سوپراسپرت فعالیت می‌کرد. شرکت او نسبت به رقیبانش تازه‌تأسیس بود؛ اما در همین مدت کوتاه توانست با رونمایی از خودروهای خاص خود، سروصدای زیادی در این حوزه به پا کند.

از خودروهای طراحی‌شده توسط فردیس رضوانی می‌توان به چند مورد اشاره کرد. رضوانی Beast X یک سوپرکار خیابانی است که ۷۰۰ اسب بخار نیرو و یک پیشرانه ۲۴۰۰ سی‌سی توربوشارژ دارد. مورد دوم رضوانی تانک به‌عنوان یک شاسی‌بلند آفرودر نظامی با قابلیت استفاده شهری و رضوانی هرکولس X66 که بر مبنای مدل تانک ساخته شده بود. این خودروها جزو معروف‌ترین خودروهای تولیدشده توسط شرکت رضوانی هستند.

نادر فقیه‌زاده؛ طراح موفق خودرو

نادر فقیه‌زاده یکی از موفق‌ترین طراحان خودروساز ایرانی در جهان است. نادر در سال 1355 به دنیا آمد و به دلیل شغل پدرش در سن 9 سالگی به آلمان مهاجرت کرد. او به دلیل علاقه زیادی که به خودروهای مرسدس‌بنز داشت، در دانشگاه رشته طراحی خودرو را انتخاب کرد.

سپس دوره‌های طراحی صنعتی را در همین شرکت گذراند و توانست در همان سال با شرکت‌های BMW و مرسدس‌بنز همکاری‌هایی انجام دهد. همین مسئله او را جزو برترین طراحان خودروساز ایرانی قرار داد.

همکاری او با شرکت‌های BMW و مرسدس‌بنز از سال 2001 شروع شد. او با خلاقیتی که داشت توانست در راستای طراحی خودروهای BMW  سری 6 و 7 و گرندکوپه، تاثیر بسیاری از خود به‌جای بگذارد. طبق گفته‌ها فقیه‌زاده همچنان عضو تیم طراحی شرکت BMW است. همچنین در طراحی خودرو BMW سری 8 و سایر تولیدات این شرکت خودروسازی نقشی اساسی ایفا می‌کند.

موفقیت‌های فقیه‌زاده به‌عنوان یکی از طراحان خودروساز ایرانی تمامی نداشت؛ به‌طوری که در سال 1385 شرکت ساپکو از او برای سخنرانی در ایران دعوت کرد. او در این همایش درباره مراحل ساخت و تولید خودروهای BMW یک سخنرانی مفصلی انجام داد. حضور او در این همایش با استقبال زیادی از دانشجویان رشته طراحی خودرو مواجه شد. با توجه به شهرتی که نادر فقیه‌زاده به‌عنوان یکی از طراحان خودروساز ایرانی در جهان دارد، اما متأسفانه در ایران خیلی به او پرداخته نمی‌شود.

محمدحسین امینی یکتا؛ طراح خودرو ایرانی

نام محمد حسین امینی یکتا به عنوان یکی از طراحان خودروساز ایرانی در جهان شناخته می‌شود. موضوع پایان‌نامه او طراحی لامبورگینی گانادور بود که توانست نامی برای خودش دست‌وپا کند. او بعد از آن در بخش طراحی، با شرکت معتبر لامبورگینی وارد همکاری شد و زیر نظر این شرکت کارهای مختلفی انجام داد.

بعد از موفقیت‌های امینی یکتا در شرکت لامبورگینی، پای او به شرکت مرسدس‌بنز هم باز شد و توانست در طراحی ون ویژه شرکت مرسدس‌بنز همکاری خود را شروع کند. خودروی ون ویژه در سال 2016 در آلمان به نمایش عمومی درآمد. این خودرو یک باتری 75 کیلوواتی داشت که با هر بار شارژ می‌توانست 270 کیلومتر را بپیماید.

بعد از این اتفاق، امینی یکتا دو دستگاه کوادکوپتر دیگر طراحی کرد. او همچنین با گروه دایملر در طراحی کامیون شهری الکتریکی همکاری کرد. سپس طراحی یک خودروی کوچک کلاس شهری را هم به سرانجام رساند. با همه این تفاصیل، او توانست در بین موفق‌ترین طراحان خودروساز ایرانی جای گیرد.

هرمیداس اتابکی؛ طراح خودرو ایرانی

اگر بخواهیم یکی از بهترین طراحان خودروساز ایرانی را معرفی کنیم، امکان ندارد بتوانیم از نام هرمیداس اتابکی به‌سادگی بگذریم. او در 9 سالگی به همراه خانواده خود برای همیشه به فرانسه مهاجرت کرد. بعد از آن برای مدتی هم در آمریکا اقامت داشت؛ اما بعد از گذراندن دوران تحصیلش تصمیم گرفت که دوباره به فرانسه برگردد. هرمیداس اتابکی تحصیلات خود را در رشته طراحی در سیسیال دیترویت گذراند. سپس تصمیم گرفت که به‌طور جدی علاقه خودش را دنبال کند.

اتابکی کار طراحی خودرو با طراحی رنو کلیو در پاریس آغاز کرد. در آغاز تأسیس کارگاهش، تنها 3 نفر در آن‌جا کار می‌کردند؛ اما هر چه گذشت تعداد کارمندانش بیشتر و شرکتش بزرگ‌تر شد. به عقیده او طراحی خودروهای سفارشی بسیار آسان‌تر از خودروهای پرتیراژ است. جالب است بدانید که او به‌غیر از طراحی خودرو، به طراحی کشتی و قطار هم علاقه دارد؛ به‌شکلی که در سال 2002 توانست جایزه طراحی قطار لیون را کسب کند. 

اتابکی تا به حال با چندین شرکت و برندهای مشهور اروپایی مانند لامبورگینی و رنو همکاری کرده است. فعالیت‌های او فقط به حوزه خودرو محدود نمی‌شود و او کارهای طراحی شیشه عطر و عینک هم انجام می‌دهد. با این وجود او تلاش کرد که با شرکت‌های خودروسازی ایرانی هم همکاری کند؛ اما موفق نشد. سپس متوجه شد که به ایده‌ها و طراحی‌های او بهایی داده نمی‌شود؛ اما او توانست در زمینه طراحی ساخت خانه‌های مدرن در بالا شهر تهران کارهای بزرگی انجام دهد.

امید بادل؛ طراح ایرانی خودرو BMW

زمانی که در صنعت خودروسازی جهان عمیق شویم، اسم امید بادل را هم می‌توانیم در لیست بهترین طراحان خودروساز ایرانی ثبت کنیم. امید بادل اهل شیراز است و تا مقطع پیش‌دانشگاهی در همین شهر تحصیل کرد. سپس تصمیم گرفت که برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کند. 

بادل از زمان جوانی علاقه زیادی به خودرو و طراحی آن داشت؛ به همین دلیل تصمیم گرفت که به‌صورت خودآموز این تخصص را یاد بگیرد. او توانست طراحی‌اش را به سرانجام برساند و به شرکت BMW ارائه دهد. طرح او آن‌قدر برای شرکت BMW خوب و جذاب بود که از او تقدیر به عمل آوردند. بعد از این اتفاق، او توانست با این شرکت در زمینه طراحی خودرو همکاری کند. به‌جرئت می‌توان او را به‌عنوان یکی از بهترین طراحان خودروساز ایرانی در سطح جهان دانست.

امید مستقیمی؛ طراح خودرو ایرانی

یکی دیگر از طراحان خودروساز ایرانی، امید مستقیمی است. او تحصیلات خود را در رشته الکترونیک دانشگاه نیوکاسل گذراند. امید مستقیمی در حال حاضر در حوزه طراحی خودروهای مسابقه‌ای در انگلستان فعالیت می‌کند. همچنین همکاری‌های خوبی را با شرکت مرسدس‌بنز انجام داد. طراحی‌های او به‌شکلی بود که توانست اعتماد این شرکت را جلب کند و در این زمینه موفقیت‌های بزرگی را به دست آورد.

دستاوردهای امید به عنوان یکی از طراحان خودروساز ایرانی کم نیستند. او به‌واسطه موفقیت‌های زیادی که توانست به دست بیاورد، خیلی از شرکت‌ها را خواهان همکاری با خود کرد. از موفقیت‌های اخیر او می‌توان از خودروهای مسابقه‌ای فرمول یک در چین، مالزی، بحرین و استرالیا نام برد.

جمع‌بندی

در این مقاله از مجله رنت ران، 7 نفر از طراحان خودروساز ایرانی را معرفی کردیم. همان‌طور که می‌دانید، هم‌وطن‌های ما در هرکجا از این دنیای خاکی که باشند می‌توانند برای این کشور افتخارآفرینی کنند. یکی از حوزه‌هایی که در آن بسیار موفق شده‌اند، حوزه طراحی خودرو است.

به‌غیر از خرید خودرو، یکی از گزینه‌های دیگر، اجاره خودرو است. شرکت رنت ران با چندین سال سابقه در اجاره خودروهای لوکس، خدمات اجاره خودرو را به هم‌وطنان عزیز در شهرهای تهران، کیش، اصفهان و کرج ارائه می‌کند.

سوالات پرتکرار

بهترین طراحان خودروساز ایرانی کدام‌ها هستند؟

کوروش منصوری، نادر فقیه‌زاده و فردیس رضوانی از بهترین طراحان خودروساز ایرانی هستند.

کدام‌یکی از طراحان خودروساز ایرانی با شرکت BMW همکاری داشته اند؟

امید بادل و نادر فقیه‌زاده

نوشتن دیدگاه