شاید تهیه یک لیست از بهترین ماشینهای آفرود یا خارج جادهای کار عاقلانهای نباشد (البته همانطور که مشاهده میکنید این موضوع برای ما مانع انتخاب این تیتر جذاب نشده است).
حتی اگر بیاییم و هر کدام از پارامترهای اساسی مثل زاویه شکست، عمق بالا رفتن، قدرت موتور و یا حتی هزینهها را به طور جداگانه محاسبه و مقایسه کنیم، نمیتوانیم این موضوع را نادیده بگیریم که جغرافیا و مکانهای مختلف اثرات متفاوتی را به خودروها وارد میکنند.
قدرت این خودروها به گونهای است که گویا برخی از آنها صرفا برای بالا رفتن از دامنه کوههای پر لغزش با سنگ های کوچک و بزرگ طراحی شدهاند. در حالی که ممکن است برخی دیگر در شرایط ناهمواری مثل عبور از رودخانهها بتوانند بهترین حالت خود را به نمایش بگذارند. حوشبختانه در حال حاضر صنعت خودروسازی تا جایی پیش رفته که قدرت کشش باور نکردنی برخی از این خودروها این اجازه را به ما میدهد تا به جاهایی برویم که با پای پیاده حتی ایستادن در آنها امری غیر ممکن محسوب میشود. اما همهی اینهارا که کنار بگذاریم مشخص میشود که در حالت کلی چه ماشینهایی به لیست قدرتمندترین ماشینهای آفرود در جهان راه پیدا میکنند.
لندروور Defender
پس از مقدمهی طولانی که نزدیک به یک دهه هم طول کشید، سرانجام لندروور از چهره جدید شرکت خود یعنی Defender رونمایی کرد. این خودرو در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و در اوایل سال جاری وارد بازار شد. تغییر اسکلت خودرو از حالت نردبانی به حالت شاسی یکپارچه یا مونوکوک یکی از عوامل اصلی موفقیت این خودرو در زمینه آفرود حساب میشود. ایجاد این تغییر در شاسی خودرو این گمان را به دل خیلیها انداخت که شاید لندروور جدید قادر به صخرهنوردی و رد کردن گل لای نباشد.
با این وجود Defender از پس همهی چالشهای قدیمی به خوبی برمیآید. این خودرو با زاویه حرکت ۴۰ درجه و همینطور به لطف سیستم تعلیق بادی قابل تنطیم با ارتفاع ۲۹۱ میلیمتر آمار خوبی از خود به جا گذاشته است.
جیپ Wrangler
جیپ عمدتا مدل wrangler را بازیابی نمیکند. شاید به این دلیل باشد که این ماشین طرفدارهای خود را دارد. اما آخرین نسل این خوردو بیشتر از همیشه شاهد تغییرات بوده است. اول از همه در طراحی بدنه این خودرو، اصالت فیزیکی جیپ با چراغهای گرد دوستداشتنی اش حفظ شده است.
در نسل جدید طراحی داخلی به خصوص کیفیت ساخت و متریال استفاده شده در خودرو پیشرفتهای چشمگیری داشته است و همچنین به لطف بهینه سازی موتور، جای بیشتری برای سرنشینها فراهم شده است. هرجا حرفی از ماشینهای آفرود باشد حتما پای یک جیپ هم درمیان است! اما نکته جالب توجه اینجاست که این خودرو خارج از آفرود و مسیرهای سخت هم میتواند مثل یک شاسی بلند لوکس بدرخشد. چیزی که تریم سه دره این خودرو به راحتی آن را بیان میکند.
تویوتا لندکروزر
یک خودروی نمادین دیگر - نمادی که برای سالها سلطان سختترین جادههای کشور بوده که به آن لقب حضرت دادهاند! در صنعت خودرو سازی، لندکروزر یک آفرود سبک قدیمی بی نقص در تمامی پارامترهاست. نقطه قوت تویوتا لندکروزر عملکرد فنی بالای آن در محیطها و شرایط گونان با شیبها و آبوهوای مختلف است. و چیزی که این خودرو را در سطوح بالاتری با دیگر رقبا جدا میکند قیمت کم و از پس آن هزینههای اقتصادیتر آن است.
مرسدس بنز کلاس G
مواردی که تا به اینجای لیست ذکر شدهاند، هیچکدام تاریخ مصرف ندارند. این موضوع شاید بیشتر از همه درباره مرسدس بنز G واگن یا با عنوان جدیدتر، G Class صدق کند. گفته میشود که مرسدس درباره این خودرو بازار هدف مناسبی را هدف نگرفته است. خب در حقیقت کسی این حرف را میزند که عاشق آفرود باشد اما پول کافی نداشته باشد! کلاس جی امسال به مناسبت ۴۰ سالگی این خودرو ساخته میشود. با اینکه شاسی خودرو حالت نردبانی خود را حفظ کرده اما تک تک جزیات خودرو از جمله محور جلویی توسط AMG مجددا از نو طراحی شدهاند. البته قیمت این خودرو کمی گول زننده است. زیرا به نظر میرسد که بیشتر در کلاس شاسی بلندهای لوکس قرار بگیرد. اما در این باره باید گفت که کلاس جی جایی در این سگمنت ندارد. برخلاف بدنه بزرگ خودرو، فضای کمی برای حمل بار وجود ندارد و فرمان پذیری خودرو بسیار سخت است. البته در رابطه با متریال و کیفیت ساخت مرسدس مثل همیشه چیزی کم نگذاشته است. به طور خلاصه کلاس جی یک خودروی انحصاری آفرود، با قدرت موتور باورنکردنی و همچنین قیمت بالا است ( که اغلب توسط پولدارهایی که از ویژگیهای آفرود آن خبر ندارند خریداری میشود!).
سوزوکی Jimny
شعار تبلیغاتی سوزوکی برای jimny این است که شرکت سوزوکی تنها خودروی سبک وزن مناسب آفرود را در جهان عرضه میکند. وزن این خودرو کمی بیش از ۱۱۰۰ کیلوگرم است اما از یک شاسی قاب نردبانی با سیستم تعلیق محکم در هر قسمت و جعبه دنده چهار چرخ محرک با نسبت پایین استفاده می کند. متاسفانه این خودرو بر خلاف رقبای دیگر فاقد قفل دیفرانسیل است. اما این را هم نباید فراموش کنیم که قیمت پایه این خودرو در اروپا ۱۶هزار پوند است و بیشتر از این نمیتوان از آن انتظار داشت. بنابراین با توجه به این قیمت و نشان دادن عملکرد قابل قبول سوزوکی جیمنی میتواند عنوان پنجم را در این لیست کسب کند. برای مشاهده و اجاره روزانه خودرو در تهران و دیگر شهرهای ایران میتوانید از طریق سایت اجاره ماشین رنت ران اقدام نمایید.
نوشتن دیدگاه