تاریخچه بی ام و

تاریخچه شرکت بی ام و

شاید برای شما هم عجیب باشد اما شرکت بی ام و در ابتدای فعالیت خود به تولید موتور هواپیما مشغول بود! کاری که شاید هیچ ربطی به شهرتش در تولید ماشین‌های لوکس و گران قیمت نداشته باشد.

در طول عمر طولانی این شرکت بی ام و بارها از نبردهایی که شرکت‌های دیگر را به زانو در آورده، جان سالم به در برده است. این تولید کننده ماشین‌های لوکس ماموریت داشت تا مهندسی آلمانی را به شکلی تمام و کمال به نمایش بگذارد. همین عزم و اراده بود که باعث شد بی ام و از شرکتی کوچک در نزدیکی مونیخ به امپراتوری جهانی بدل شود که در سراسر جهان بیش از 30 کارخانه تولید خود را مدیریت می‌کند. برای مشاهده لیست خودروهای این کمپانی که در ایران می‌توانید کرایه کنید, به صفحه اجاره بی ام و مراجعه نمایید.

با همه این‌ها، این شرکت با حمایت اسپانسری از گلف حرفه‌ای و پرداختن به مشکلات اجتماعی نشان داده که چیزی بیشتر از یک شرکت تولید خودرو است! در این مقاله به بررسی تاریخه شرکت بی ام و خواهیم پرداخت و فراز و نشیب‌های زندگی این کارخانه بزرگ را بررسی خواهیم کرد.

تاریخچه شرکت بی ام و؛ شروع داستان

کارل فردریش راپ در اکتبر سال 1913 شرکت خود را با نام Rapp-Motorenwerke تاسیس کرد. دوره‌ای که با افزایش تنش در سراسر اروپا بمب جنگ جهانی اول انتظار فرصتی مناسب برای انفجار را می‌کشید. همین باعث شد تا شرکت تازه تاسیس کارل به سراغ تولید موتورهای هواپیما برود! کالایی که در آن زمان از مشتریان زیادی برخوردار بود. با این حال همه چیز آن طور که باید پیش نرفت و علی رغم نیاز شدید بازار به موتور هواپیما، موتورهای تولید شده در این شرکت به علت وجود لرزش از رقابت در بازار کنار گذاشته شدند. در همین دوره رقیب سر سخت کارل، گستاو اتو توانست با تولید موتورهای هواپیما به کسب و کار خود رونق دهد.

Rapp-Motorenwerke توانست تا سال 1916 با همین شرایط سخت پابرجا بماند. کارل به دلیل فشارهای اقتصادی وارده بر شرکت تقریبا تسلیم دست سرنوشت شده بود که پروس به داد شرکت رسید و 600 موتور هواپیمایی سفارش داد و باعث شد تا شرکت زنده بماند و به تجارت خود ادامه دهد. نهایتا کارل با صاحب برند Fran-Josef Popp و شریک مالی‌اش Camillo Castiglioni به توافق رسید و شرکت Bayerische Flugzeug-Werke یا همان بی اف و متولد شد! طولی نکشید که نام شرکت تغییر کرد و بی اف و به بی ام و تبدیل شد. در سال 1917 از اولین لوگوی این شرکت رونمایی شد؛ لوگویی که با رنگ‌های آبی و سفیدش نمادی از ایالت باواریا محسوب می‌شد. با اینکه این لوگو اولیه در طول سالها دچار تغییر شد، رنگ آن همان طور ثابت ماند تا بتواند اصالتش را به رخ بکشد.

سال 1923 داستان به طور کلی دچار تغییر شد و شرکت از تولید موتور هواپیما به تولید موتور سیکلت روی آورد. این قدم شاید بزرگترین قدم در تاریخ شرکت بی ام و باشد. چرا که این شرکت تا قبل از تولید اولین موتور سیکلت خود یعنی R32 تنها بخشی از یک وسیله نقلیه را تولید کرده بود. طراحی R32 در زمان خود آنقدر عالی بود که هنوز هم از آن برای طرح ریزی پایه استفاده می‌شود. نهایتا بی ام با خرید شرکت Fahrzeugfabrik Eisenach که سومین شرکت تولید کننده خودرو در آلمان بود، به طور رسمی وارد بازار ماشین‌ها شد.

جنگ جهانی دوم

با شروع جنگ جهانی دوم، بی ام و به سراغ تولید ماشین‌های نظامی رفت. البته این کار با اراده صاحبان شرکت انجام نشد؛ در واقع اکثر شرکت‌های تولید کننده ماشین آلات پس از حمله نازی‌ها به لهستان مجبور به تولید لوازم نظامی شدند. جنگ جهانی دوم برای همه هزینه‌ سنگینی داشت؛ شرکت بی ام و نیز از این هزینه‌ها در امان نبود. این شرکت برای اینکه بتواند تولیدات خود را به موقع به خط مقدم برساند، در سال 1940 شروع به جذب کارگرهای خارجی کرد. با این حال، به علت اینکه اکثر مردان آلمانی برای شرکت در جنگ رفته بودند، شرکت مجبور شد تا در سال 1942 استفاده از زندانیان به عنوان کارگر را شروع کند!

وضعیت شرکت در این دوره واقعا ترسناک بود؛ شرایط کاری، فشار دولتمردان و ... کمر شرکت را خم کرده بود. پس از شکست نازی‌ها، نیروهای متفقین تمام کارخانه‌های بی ام و را به علت همکاری در جنگ تخریب کردند. بی ام و در این دوره مجبور شد تا برای سرپا نگه داشتن شرکت به سراغ تولید محصولاتی چون گلدان، ماهی تابه و سایر وسایل آشپزخانه کند. جریمه‌های سنگین و غرامت جنگی باعث شد تا بی ام و تا سال 1949 بدون هیچ کارخانه و نفوذی به زندگی ادامه دهد.

بعد از جنگ

سال 1951 بی ام و ثابت کرد که یک مبارز است! این شرکت خط تولید خودروهای خود را از نو راه اندازی کرد. نتیجه این کار، تولید 501 بود. 501 ماشینی لوکس به حساب می‌امد که به دلیل فضای داخلی بزرگش شهرت بسیار زیادی پیدا کرده بود. با اینکه 501 در بازار شکست خورد؛ توانست اعتبار بی ام و را به شرکت برگرداند و خط تولیدهای دائمی را از نو به راه بیاندازد. در سال 1959، دایملر بنز سعی کرد تا شرکت بی ام و را به دست آورد. با این حال سهامداران بی ام تصمیم گرفتند تا این پیشنهاد را رد کنند. با کمک‌های نقدی دولت تازه تاسیس آلمان، بی ام و توانست با مدیریت جدیدش به جایی برسد که هیچ کسی تصورش را نمی‌کرد. این شرکت به همه نشان داد که بدون مبارزه تسلیم نمی‌شود.

تاریخچه شرکت بی ام و؛ رشد و پیشرفت

بی ام و شرکتی بود که از دو جنگ جهانی جان سالم به در برده بود. همین باعث شد تا شرکت بعد از اتمام جنگ و حذف شدن تهدید‌ها در ده‌های 60 و 70 میلادی رشد و پیشرفت خود را شروع کند. در این دوره گسترش بازار اولویت بی ام و بود. این شرکت توانست با تاسیس شرکت بی ام و کردیت به هدف خود در سطح جهانی نزدیک شود. بی ام و کردیت به شرکت کمک کرد تا با طرح‌های لیزینگ که در آن زمان بیش از همیشه به آن نیاز بود، بازار را در دست خود بگیرد.

سال 1972، بی ام و یک بار دیگر پای خود را فراتر گذاشت و شروع به ساخت و تجهیز کارخانه خارجی خود در پرتوریای آفریقا کرد. با اتمام مراحل ساخت و تجهیز، 1700 نفر در این کارخانه مشغول به کار شدند و سالانه چیزی حدود 53000 بی ام و سری سه تولید می‌کردند. در این دوره وضعیت آفریقا آنچنان مناسب نبود و ثبات نداشت. همین باعث شد تا این شرکت بزرگ برای محکم کردن جای پایش در آفریقا پرداختی کارکنان آفریقایی‌اش را بالا ببرد و به ساخت و تجهیز مدارس اطراف کارخانه کمک کند. در همین سال بود که بی ام و تولید ماشین‌های اسپرتش را شروع کرد؛ کاری که آینده این شرکت را تغییر داد.

دستاوردهای شرکت بی ام و

با گذشت چند دهه، نام شرکت بی ام و با کلمه لوکس هم معنا شد. این شرکت با خط تولید سدان و خودروهای اسپرت خود به یکی از بزرگترین شرکت‌ها در این صنعت بدل شد. توجه آنها به جزئیات در کنار کیفیت بالای محصولات باعث شد تا خیلی سریع بازار را به دست بگیرد. این شرکت به علت داشتن شجاعت برای امتحان عرصه‌های جدید و نوین به موفقیت دست پیدا کرد. برای مثال، بی ام و در سال 1990 مرکز ابداعات و تحقیق خود را در مونیخ باز کرد. مرکزی که باید لوکس بودن خودروهای این شرکت را تضمین می‌کرد.

نهایتا در سال 1994 بی ام و موفق شد تا فروشگاه خود را در ایالات متحده آمریکا باز کند. این قدم جدید علاوه بر اینکه جایگاه شرکت را در بازار جهانی تثبیت کرد، باعث شد تا شرکت بتواند کارخانه تولیدی خود را در خاک بزرگترین مشتری‌اش راه اندازی کند. عطش بی ام و برای کنترل تمامی بازار به اینجا ختم نشد! خرید Rover Group که تولید ماشین‌هایی چون مینی، ام جی و لند اور را در کارنامه خود داشت، برای شرکت کافی نبود؛ این شرکت نهایتا در سال 1998، شرکت رولز رویس را با تمامی حق و حقوق مادی و معنوی‌اش خریداری کرد. شرکتی که به لوکس و گران قیمت بودن ماشین‌هایش معروف بود و هست!

شروع هزاره جدید

بی ام و با جان سالم به در بردن از وضعیت‌های وحشتناکی چون جنگ‌های جهانی نشان داد که برای زنده ماندن هر کاری می‌کند. با ورود به سال 2000 شرکت تمام تمرکز خود را بر روی تغییر و رشد گذاشت. بی ام و شروع به تولید یکی از محصولات شرکت Rover یعنی مینی کرد. با گذشت زمان محبوبیت مینی آنقدر زیاد شد که شرکت مجبور شد برای پاسخ به تقاضای مشتریان تولید خود را تا 150 درصد افزایش دهد.

بی ام و با ساخت سه کارخانه بزرگ دیگر در سراسر جهان، امپراتوری خود را در سراسر جهان گسترش داد و پیامی واضح برای رقبایش فرستاد؛ بی این زودی‌ها نمی‌توانید از دست ما خلاص شوید! امروزه بی ام با استفاده از تکنولوژی به رشد و پیشرفت خود ادامه می‌دهد. این شرکت با ساخت کارخانه‌های بزرگ در سراسر دنیا، برای افراد زیادی کار ایجاد کرد و هر جایی که پا گذاشت، به پیشرفت و نمو آنجا نیز کمک کرد. بی ام این تولید کننده ماشین‌های لوکس، سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشته است تا بتواند به جایگاه امروزی خود برسد. برای مشاهده و اجاره خودرو در تهران و دیگر شهرهای ایران می‌توانید از طریق سایت اجاره خودرو رنت ران اقدام نمایید.

دیدگاه ها

نوشتن دیدگاه