فراری

تاریخچه شرکت خودروسازی فراری

انزو فراری در سال ۱۸۹۸ به دنیا آمد. او از بچگی عاشق مسابقات اتومبیل­رانی بود و همیشه سخت در تلاش بود تا به این مسابقات راه یابد. او سرانجام در سال ۱۹۱۹ به عنوان راننده آزمایشی برای آلفارومئو کار خود را آغاز کرد.

وی تا سال ۱۹۲۳ مشغول به کسب عنوان‌های قهرمانی بود و تصمیم گرفت برای خوش شانسی تصویر یک اسب در حال پرش را بر اتومبیل خود مزین کند و این تصویر درنهایت به لوگوی معروف فراری مبدل شد.

به عنوان یک راننده موفق، انزو بخش اتومبیلرانی خود را با عنوان آلفارومئو آغاز کرد. درست در همین جا بود که تیم مسابقه‌ای Scuderia Ferrari ظهور کرد که معنای لغوی آن "فراری پایدار" می‌باشد و این تیم تماما از ماشین‌های آلفارومئو تشکیل شده بود.

سالها بعد آلفارومئو تصمیم گرفت تا بخش مسابقه‌ای خود را تحت اختیار خود در آورد و انزو تصمیم گرفت آنجا را ترک کند تا بتوانند اتومبیل­‌های اسپرت خود را توسعه دهد، اما متاسفانه جنگ جهانی دوم هنوز ادامه داشت و انزو مجبور بود تا سال ۱۹۴۷ صبر کند تا اولین اتومبیل مسابقه‌ای خود،  S125 را آزمایش کند.

لوگو فراری

پس از پیروزی‌های متعدد در مسابقاتی مانند 24 hours of le Mans و the British Grand Prix، فراری به دنبال تولید خودروهای اسپرت برای استفاده در جاده‌ها همت گمارد (فراری). این خودروهای اسپرت اساساً ماشین‌­های مسابقه‌­ای برای استفاده در جاده‌ها بودند؛ افراد مشهور و نخبگان برجسته برای خرید این اتومبیل‌های استثنائی به صف شدند. فراری هنوزم با گذشت سالیان متمادی اعتبار و وجهه خود را حفظ کرده‌­است.

با وجود تسلط بر صنعت خودروسازی در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰، فراری درگیر مشکلات شخصی زیادی از جمله، مرگ پسرش دینو و مرگ ۶ راننده در این دوره شد. او حتی وقتی که یکی از ماشین‌های مسابقه‌ایش در وسط مسابقه تصادف کرد و ۹ نفر از تماشاگران را کشت به جرم قتل محاکمه شد.

سپس فراری با فورد درباره ادغام کردن شرکت‌هایشان شروع به صحبت کرد (biography.com) اما بعد از خروج از این توافقنامه, فراری ناچار به فروش ۵۰ درصد از سهام خود به فیات (Fiat) شد، به این ترتیب انزو هنوز می‌توانست تا حدی امپراطوری که ساخته بود را حفظ کند.

امروزه فراری بسیار فراتر از اتومبیل‌­های مسابق­اتی می­‌باشد. در حال حاضر آنها یک خط منحصر به فرد از ماشین­‌های جاده‌ای با عملکرد بالا ارائه می­‌دهند. دامنه قیمتی این خودروها از فراری کالیفرنیا با قیمت ۲۲۰ هزار و ۷۲۳ دلار گرفته تا لافراری بسیار عجیب و استثنائی که تقریباً یک و نیم میلیون دلار قیمت دارد. با این حال برخی از لافراری‌ها در مزایده نزدیک به پنج میلیون دلار نیز فروخته شده‌اند.

فراری سفید

هر خودروی فراری با دقت مشخص و متناسب با درخواست خریدار طراحی می‌شود. مشتریان هنگام خرید می‌توانند هرگونه تنظیمات دلخواه که می‌‌خواهند انتخاب کنند، از سفارشی‌سازی مواد سازنده سپرها گرفته تا نوع دوخت کانتور روی صندلی‌های چرمی، حتی می‌توان هر نوع صندلی که مطلوب خریدار می‌باشد و هر رنگی که مدنظر است در آن اعمال کرد.

خرید فراری نهایتِ تجربه در خرید اتومبیل لوکس می‌باشد. در سال ۲۰۱۶ فراری بیش از ۸ هزار اتومبیل در سطح جهان فروخت و موفق شد ۴۳۲ میلون دلار سود خالص بدست آورد. فراری نه تنها در ساخت اتومبیل‌های قدرتمند بلکه در حفظ و نگهداری یک برند فوق‌العاده نیز فعالیت می‌کند.

بر اساس تخمین انجام شده توسط فراری، ارزش تمام قطعات و محصولات فراری به استثنای اتومبیل‌های واقعی - کالاها و محصولات دارای مجوز - بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار می‌باشد. فراری اضافه می‌کند که "کار اصلی ما تولید اتومبیل است اما ما در حال گسترش نام تجاری هستیم به‌صورت بسیار دقیق. ما به نام فراری ایمان‌ داریم"(Cushnan).

آن‌ها یقیناً باید به نام فراری وفادار باشند زیرا به نظر می‌رسد کالاهای واقعاً بی‌پایانی وجود دارند که توسط فراری برندگذاری شده‌اند. بسیاری از کالاها از جمله پیراهن، کمربند، کاپشن، چتر، کلاه، عینک آفتابی، و ساعت با آرم اسب فراری مشاهده می‌شود. حتی می‌توان یک مجموعه شطرنج فراری ساخته‌شده از فیبر کربن با قیمت ۱۷۰۰ دلار خرید یا حتی یک سگوی فراری(Ferrari Segwan)  با قیمت ۱۰هزار دلار. هر نوع لباس یا شئ‌ای که نام ببرید احتمال اینکه نسخه‌ای با مارک فراری با رنگ قرمز روشن با قیمت گزافی در بازار در دسترس باشد، وجود دارد.

والپیپر ماشین

فراری به عنوان یک برند و تولید کننده اتومبیل، در سطح جهانی گسترده می­باشد. بزرگترین مرکز تجارت فراری در آمریکای شمالی است. مخصوصا، ایالات متحده، جایی که حدود 20 درصد از درآمد کل فراری حاصل می­شود. این به احتمال زیاد به دلیل نظام سرمایه داری و مادی‌­گرایی ایالات متحده می‌­باشد. ایالات متحده همچنین دارای فرهنگ خودرویی قدرتمندی است که مشتریان فراری را قادر می‌­سازد به این سبک زندگی عالی بپردازند. با افزایش فاصله طبقاتی و ثروتمندترشدن ثروتمندان­، آنها تمایل بیشتری در ولخرجی دارند و حاضر به خرید خودروهایی با قیمت بیش از 300 هزار دلار هستند؛ و هنگامی که جمعیت زیادی از این اشخاص پولدار در یک کشور مانند ایالات متحده متمرکز شده باشد، جای تعجب نیست که فراری درآمد قابل توجهی در ایالات متحده داشته باشد.

والپیپر فراری

دومین درآمدزای بزرگ فراری در بین کشورها ایتالیا است. اخیراً اقتصاد ایتالیا درحال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی می‌­باشد، از جمله رشد نزولی تولیدات داخلی و افزایش نرخ بیکاری، بنابراین فروش ابرخودروها نباید خیلی زیاد باشد؛ در حالی که ایتالیا 12.5 درصد از کل درآمد فراری را تشکیل می‌­دهد و هنوز هم دومین بازار بزرگ شرکت­‌های خودروسازی است. یک حدس و گمان می­تواند غرور ملی باشد. مجموعه بزرگی از ابرخودروهایی وجود دارد که ثروتمندان می‌­توانند از بین آنها انتخاب کنند. حتی در داخل ایتالیا نیز فراری رقبایی دارد. البته هیچ شرکت خودروسازی دیگری به غیر از آلفارومئو، سابقه­‌ای را که فراری دارد، ارائه نمی‌­دهد. لازم به ذکر است که آلفارومئو نیز همانند فراری که میزان فروش زیادی دارد، در تلاش برای فروش محصولات خود هست. آخرین ابرخودروی آلفارومئو که می­‌توانست با فراری رقابت کند، آلفارومئو 8c بود که 300،000 دلار قیمت داشت و به تعداد 500 نمونه در سرتاسر جهان تولید شد.

تعداد افرادی که می توانند فراری خریداری کنند محدود می­‌باشد به علت قیمت بالا، اما به ندرت آنها به اندازه 8c منحصر به فرد هستند. فراری تولیدات قوی برای پیشی گرفتن از آلفارومئو دارد و دارای سابقه  بهتری نسبت به لامبورگینی در مسابقات می‌­باشد. از این رو ثروتمندان ایتالیایی هنگامی که صحبت از ابرخودروهای ایتالیایی به میان میاد گزینه‌­های بسیار محدودتری دارند.

آسیا رتبه سوم این بازار بزرگ خودروساز است. در حال حاضر کشورهای مانند چین رشد اقتصادی بسیار پر رونقی را تجربه می‌کنند که نتیجه آن درآمد بیشتر برای افراد بیشتری می‌باشد. با بالا رفتن استانداردها و سطح زندگی مردم، اقلام لوکس جایگاه بهتری در بازار و تجارت کسب می‌کنند. چین حدود ۸.۲ درصد از درآمد فراری را به خود اختصاص می‌دهد. در این کشور شهروندان با طبقه اجتماعی بالا و متوسط رو به بالا در حال رشد و ثروتمندتر شدن هستند که این مورد همراه هست با جذب بیشتر آنها به سوی خودروهای لوکس همانند فراری.

اتاق فراری

تقاضای شدید چینی‌ها برای این محصولات لوکس سبب شده تا فراری ۳۵.۶ میلیون دلار از درآمد خود را در این کشور داشته باشد. با وجود قیمت‌های بسیار بالای این ماشین‌ها بازار آسیا به وضوح از قابل توجه‌ترین بازارها برای این برند به شمار می‌آید. به گفته Road and Track فراری اطمینان دارد که چین احتمالاً در فروش از ایتالیا جلو خواهد زد و به دومین بازار بزرگ این صنعت تبدیل خواهد­ شد(Rettie).  متوسط سن خریدارها در چین زیر ۴۰ سال می‌­باشد و این بدان معنی می‌باشد که این افراد جوانتر علاوه بر افزایش وفاداری نسبت به این برند در هنگام استفاده از این محصولات، فرصت خواهند داشت تا فراری دیگری در آینده خریداری کنند. جالب توجه است که ۲۰ درصد از این خریداران را زن‌ها تشکیل می‌دهند این فرصتی کاملاً جدید و عالی برای فراری فراهم می‌کند تا بتواند این جمعیت را به خود جلب کند.

عکس فراری

فراری ممکن است در چین نسبتاً جدید باشد، اما آنها حدود نیم قرن هست که در ژاپن فعالیت می‌کنند. ژاپن درصد کمتری از درآمد فراری را تشکیل می‌دهد، که فقط ۵.۱ درصد می‌باشد. اما به نظر می‌رسد همان اندازه که فراری به ژاپن وفادار هست ژاپن نیز به فراری وفادار می‌باشد. در همین سال گذشته فراری نسخه ویژه‌ای از  GTB488  خود را فقط برای ژاپن به نام فراری J50 معرفی کرد و فقط ۵ نمونه ساخته شد و هدف آن‌ها برپاکردن جشن فروشِ ۵۰ ساله فراری در ژاپن بود. این نشان می‌دهد که این بازار تجاری در ژاپن چقدر برای فراری از اهمیت برخوردار است. حتی با وجود اینکه ژاپن تنها ۵.۱ درصد از فروش فراری را به خود اختصاص می‌دهد اما وقتی بازارهای چین و ژاپن را با هم در نظر بگیریم بیش از ۱۳ درصد از فروش فراری را تشکیل می‌دهد، به این معنی که آسیا دومین بازار بزرگی فراری است.

ساختار مدیریتی فراری با دیگر تولیدکنندگان خودرو تفاوت چندانی ندارد. هیئت مدیره فراری سه عضو دارد؛ لوکا دی مونتزمولو (رئیس)، پیرو فراری (نایب رئیس) و آمدو فلیسا (مدیر عامل). فراری همچنین متعلق به فیات است، به این معنی که سرجیو مارکیونه (مدیرعامل فیات) از قدرت قابل توجهی در عملیات و اداره فراری برخوردار است.

این مدیران ارشد دارای زیرمجموعه‌‌هایی هستند که ساختار این شرکت را تشکیل می‌دهد، از جمله معاون ارشد تیم فراری F1، معاون ارشد امور اداری و مالی و تعدادی معاون ارشد دیگر، مسئول عملکردهای تجاری مانند بازاریابی، فناوری، ارتباطات، منابع انسانی، طراحی و برند می‌باشد. فراری یک شرکت بسیار بزرگ است بنابراین برای حفظ عملکرد به تعداد زیادی معاون ارشد نیاز دارد.

خودروی فراری

فراری رقبای زیادی دارد و رقبای آن از مشهورترین برندهای لوکس موجود در بازار هستند و بعضی از آنها از نظر اندازه از فراری حتی بزرگتر می‌باشند. یکی از بزرگترین رقبای فراری فورد است؛ به ویژه فورد GT، این ماشین از اواخر دهه ۱۹۶۰ در مسابقاتی مانند 24 Hours of Le Mans و حتی در خیابان‌ها، رقیب سرسخت فراری بوده‌است. فورد GT عملکرد مشابهی با محصولات فراری که در یک محدوده قیمتی می‌باشند دارد که بسیار گران قیمت و منحصر به فرد هستند.

پورشه رقیب دیگر فراری است که سال گذشته به طرز باورنکردنی ۲۳.۱ میلیارد دلار کسب درآمد کرده‌است. آنها محصولات متعددی دارند که با فراری رقابت می‌کنند از جمله پورشه 911 Turbo، پورشه GT3 911 و GT3RS و هم‌چنین پورشه 918 Sypder که رقیب جدی لافراری می‌باشد.

رقیب اصلی دیگر قطعاً لامبورگینی است این شرکت ایتالیایی فقط برای مخالفت و از سر لج با انزو فراری در دهه ۱۹۶۰ ایجاد شد‌ لامبورگینی در طی سال­‌های گذشته به طور فزاینده‌ای از رقبای جدی فراری به شمار آمده‌است. خرید برند تجاری توسط آئودی در ابتدای قرن به این معنی است که لامبورگینی مقدار زیادی پول، تحقیق و میزان زیادی هوش مهندسی همراه خود دارد. با ظهور اونتادور، هوراکان و لامبورگینی SUV که به زودی به بازار عرضه می‌شود، فراری در رقابت شدیدتری با این برند روبرو خواهد شد.

ماشین فراری

آخرین رقیب اما از مهم ترین رقبای فراری، مک‌لارن می‌باشد. شاید کمی دیر در صحنه ظاهر شده باشد، اما مک­لارن به تازگی شهرت بسیار زیادی را در بین اتومبیل‌های اسپرت و ماشین‌های فوق‌العاده کسب کرده‌است. مک‌لارن هم اکنون مدل‌هایی مانند S570 را با ارزان‌ترین قیمت‌ها ارائه می‌دهد که با فراری کالیفرنیا و فراری 488 رقابت می‌کند. آنها همچنین مدل‌های مجلل‌تری مانند S720 که با فراری F12 Berlinetta و فراری 812 Superfast رقابت می‌کنند را ارائه می‌دهند.

مک‌لارن رقیب بسیار سرسختی را برای لافراری به نام مک لارن P1 دارد که قیمت آن بسیار بالا و در حدود ۱.۳۵ میلیون دلار می‌باشد. هریک از رقبا در محدوده قیمتی مشابه با فراری، دارای عملکرد مشابهی می‌باشند. مک‌لارن ممکن است جدیداً در عرصه خودروسازی پا به میدان نهاده‌باشد اما آنها با داشتن یک استراتژی جاه‌طلبانه برای رشد توانسته‌اند که میزان فروش خود را در سال ۲۰۱۶ دو برابر کنند.

فراری یک برند بسیار بزرگ و قدرتمند با اتومبیل‌های فوق العاده است. تاریخچه مسابقات این خودروها مشتریان و طرفداران بسیار زیادی را از سرتاسر جهان به خود جذب می‌کند. حتی در شرایط رکود اقتصادی، شرکت‌های لوکس مانند فراری، همچنان ارتباط و مقاومت خود را در برابر نوسانات بازار حفظ می‌کنند. بین رقیبان موجود و شرکت‌های جدیدی که وضعیت کنونیِ خودروهایِ اسپرت را به چالش می‌کشند، فراری باید به سازگاری با چالش‌های جدیدی که برندهای نوآور اتومبیل با آنها روبرو هستند ادامه دهد. برای مشاهده و اجاره خودرو در تهران و دیگر شهرهای ایران می‌توانید از طریق سایت اجاره خودرو رنت ران اقدام نمایید.

نوشتن دیدگاه