تفاوت خودرو‌های AWD با 4WD چیست؟

خودرو‌های تمام چرخ محرک چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ کاربرد هرکدام از سیستم‌های انتقال نیرو AWD و 4WD چیست؟

با متنوع‌تر شدن خودرو‌های شاسی بلند هر روزه افراد بیشری پیدا می‌شوند که به خرید خودرو‌های تمام چرخ محرک روی می‌آورند. بر خلاف خودرو‌های تک دیفرانسیل، نیرو در این خودرو‌ها به هر چهار چرخ منتقل می‌شود. اما خودرو‌های دو دیفرانسیل یا همان تمام چرخ محرک خود به دو نوع جزئی‌تر تقسیم می‌شود که آن‌ها را با نام‌های AWD به معنای تمام چرخ محرک، و 4WD به معنای چهار چرخ محرک می‌شناسیم. در پست امروز به تفاوت کاربرد این دو و مزایا و معایب هرکدام خواهیم پرداخت.

تفاوت AWD و 4WD

در حقیقت این دو مدل یک تفاوت کوچک مکانیکی با هم دارند. در خودرو‌های AWD خودرو مجهز به سیستم انتقال قدرت به تمامی چرخ‌هاست که البته این سیستم برای دریافت حداکثری کشش در خودرو تعبیه شده است. برای مثال در جاده‌هایی که امکان سر خوردن خودرو وجود داشته باشد. به طور عمده ازین سیستم به عنوان یک سیستم ایمنی یاد می‌شود و شرکت‌هایی مثل آئودی و سوبارو از آن برای ارتقا مدل‌های خود استفاده می‌کنند. مکانسیم اکثر خودرو‌های AWD به این صورت است که آن‌ها برای راه افتاده به یکی از دیفرانسیل‌ها (جلو یا عقب)‌ اتکا می‌کنند و تنها در صورت نیاز دیفرانسیل جهت مخالف را درگیر می‌کنند. به عنوان مثال در جاده‌های لغزنده و کم کشش. البته برای خودرو‌های AWD یک مورد استثنای دیگر هم وجود دارد که مورد توجه خودروسازان اسپرت و سوپر است. مثلا در خودروی لامبورگینی اونتادور از دیفرانسیل تمام چرخ محرک در جهت افزایش شتاب اولیه و عملکرد فنی استفاده می‌شود.

از طرف دیگر خودرو‌های 4WD یا همان چهار چرخ محرک را داریم که به طور عمده بر روی رانندگی‌های خارج شهر و آفرود تمرکز دارند. اکثر خودرو‌های 4WD (اما نه همه‌ی آن‌ها) یک دیفرانسیل مرکزی دارند که نیرو را بین دو محور عقب و جلو تقسیم می‌کند.

معمولا آفرود‌های پرچم دار دامنه وسیعی از حالت‌های دنده را در اختیار راننده قرار می‌دهند. به طوری که بتوان با دنده‌های سنگین‌تر و سرعت کمتر نسبت به زمین‌های شیب دار خودرو را بهتر به حرکت درآورد. اما با این حال باز هم خودرو‌های 4WD زیادی وجود دارند که بر خلاف نداشتن دامنه وسیع حالت‌های جعبه دنده از توانایی‌های بالایی برخوردار باشند.

خودرو‌های 4WD هم انواع مختلفی دارند که در برخی از آن‌ها راننده باید به طور دستی ۴ چرخ را همزمان فعال کند و در برخی دیگر هر ۴ چرخ همیشه درگیر و فعال هستند. برای مشاهده و اجاره خودرو در تهران و دیگر شهرهای ایران می‌توانید از طریق سایت اجاره خودرو رنت ران اقدام نمایید.

نوشتن دیدگاه